background

Årets kunstnarar

Lokal, bekjent og frittalende

Førdefjorden
Vevring

Wenche Wefring

På utstilling i Fjordbutikken:
Wenche Wefring si kunstnarlege åre kom til uttrykk då ho vart ein del av kunstnargruppa MIMWAJ i 2014. 

Image

Biografi Wenche Wefring

Wenche Wefring si kunstnarlege åre kom til uttrykk då ho vart ein del av kunstnargruppa MIMWAJ i 2014. 

Eit samarbeid mellom fire norske og to danske kunstnarar. Saman hadde dei opphald på fleire verkstader i Marokko, Danmark og Sverige. I gruppa jobba dei med tresnitt, der kvar kunstnar skar ut sine treplater. Desse platene trykka dei så i ein felles prosess i same bilete. Dei jobba òg individuelt med teknikkane papptrykk og kaldnål. Samarbeidet enda i utstillinga «TRYKK-SAMMEN-SURIUM» på KunstCentret Silkeborg Bad i Danmark i 2018.

Utstilling og salg av kunst i Fjordbutikken i Vevring:
December 2020  til januar 2021

image
Iglekjær - Wenche Wefring

Sarah Thingnes

Sarah Thingnes kom til Vevring I 1967 frå Rochester, New York. Ho utdanna seg ved Oslo teikne og maleskole.

Image

Biografi S. Thingnes

I 2000 fekk ho sin avsluttande diplom frå sitt femårige studium ved Gerrit Rietveld Academy of Art and Design i Amsterdam.

Ho har stilt ut i Noreg, Danmark, Nederland og USA. I 1979 var ho med å skipe Vevringutstillinga, og har i seinare år hatt maleundervisning for elevar ved Vevring skule.Sarah har arbeid med teikning, måleri, foto og performance. Ho nyttar modige fargar og sterke kontrastar i måleria sine. Motiva hennar er klårt framstilte og og ofte symbolske eller metamorfiske. Kunstnaren er oppteken av dei usynlige kreftene som rår i menneske, naturen og kosmos.

...

image
Maleri - S. Thingnes

Frøydis Aarseth

Frøydis Aarseth har jobbet med kunsten på heltid siden 2011 og driver sin egen malerskole i Bergen, Aarseths Malerskole.

www.artbyfaa.com
Image

Biografi Frøydis Aarseth

Frøydis Aarseth (f.1986) visste tidlig hva hun ønsket i livet. I 2006 flyttet hun til Firenze i Italia for å studere heltid på The Florence Academy of Art. Etter akademiet fortsatte hun sine studier i Paris, Frankrike under ledelse av Odd Nerdrum.

Aarseth vokste opp i bygden Vevring ved Førdefjorden i Norge. Dette hadde stor innflytelse på hennes valg av temaer, hun malte høye fjell, bratte fjorder og figurer ute i den kalde norskse vinteren. I dag er hun mer påvirket av den moderne verden, plast forurensing, klima og miljø.

Aarseth har hatt flere utstillinger og gruppeutstillinger i Norge, Sverige, Tyskland,Italia og USA.

image
Skumring ved fjorden

Hun har også blitt presentert som et ungt og lovende talent i Skandinavias største kunstmagasin, KUNST.

Ingvild Maria Thingnes

Ingvild kjem frå Førde/Vevring, og jobbar som skapande og utøvande dansekunstnar med base i Stavanger.


Image

Biografi I.M. Thingnes

Ingvild er utdanna samtidsdansar ved Universitetet i Stavanger (2018), Escola Superior de Danca (Lisboa, 2017) og Vertigo International Dance Program (Jerusalem, 2019). I fjor jobba Ingvild med soloprosjektet "Ser du meg?" i Førde, etterfulgt av eit internship i Hagit Yakira Dance i Stavanger/Oslo. Ellers dansar Ingvild i eigne og andre sine prosjekt eller held workshops for barn/unge. I 2020 har ingvild jobba med å starte opp arbeidsfellesskapet KRA (Kunst Rom Arbeid) for nyetablerte dansarar, musikarar og kunstnarar i Stavanger, og skal no lage eit nytt soloverk for Vevringutstillinga 2020.

image
I.M. Thingnes

Video

Marit Thingnæs

I arbeida og installasjonane sine tek Marit gjerne i bruk material og gjenstandar som for andre kan verke verdilause. På sin eigen måte, med sterk overtyding og eit godt blikk, lagar ho nye forteljingar og historier.


Image

Biografi M. Thingnæs

Marit viser audmjukheit og respekt for materiala ho arbeider med. I tillegg til eigne arbeid har Marit sidan 1999 arbeida med felles prosjekt i Gruppe MIM saman med to andre kunstnarar, og seinare også med MIMWAJ – eit samarbeid mellom fire norske og to danske kunstnarar som enda i utstillinga «TRYKK-SAMMEN-SURIUM» KunstCentret Silkeborg Bad i Danmark i 2018.

...

...

image
Babettes gjestebud

Babbettes gjestebud - 2018, kjøpt inn av Sogn og Fjordane Kunstmuseum.